Malzemeler:
3 orta boy patates
2 biber
1 soğan
150 gr yemeklik kıyma
1 çorba kaşığı salça
sıvıyağ,tuz
Hazırlanışı:
Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda pişiriyor,kıymayı ilave ederek kavuruyoruz.Küp Küp doğranmış patatesleri ve doğranmış biberleri ilave edip bir iki defa karıştırarak pişiriyoruz.en son su ile erittiğimiz salçayı ilave ederek patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.En son yemek pişmeye yakın tuzunu da ilave ediyoruz.
Televizyondaki bir yemek programında duymuştum,sebze yemeklerinde tuzu yemeği pişmeye yakınken ilave etmek pişirme süresini kısaltıyormuş ve besin değerlerinin korunmasını sağlıyormuş.Ne kadar doğru bilemiyorum ama son bir kaç sebze yemeğinde bende böyle yapmaya başladım..
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder