27 Mayıs 2008 Salı
Zeytinyağlı Barbunya
Daha önce alıp pişirmeye vaktim olmadığı için ayıklanmış barbunyaları bozulmasın diye buzluğa atmıştım.Geçen akşam misafirim geldi zeytinyağlı ne yapsam diye düşünürken buzlukta barbunyaları gördüm ve acaba nasıl olur dedim kendi kendime?Piştikten sonra gördümki hiçbir fark yok nefis oldu ve o akşam bitti :) paketler halinde hazırlayıp dolaba koymak gerekiyor demekki acil durumlar için alternatif olsun...
Malzemeler:
1/2 kilo barbunya
2 adet havuç
1 adet soğan
2 adet domates
Zeytinyağ
çay bardağı su ve tuz
Yapılışı:
Barbunyaları ayıklayıp suyla yıkayın.Yemeklik doğranmış soğanları bol zeytinyağ koyduğumuz tencerede hafif kavuruyoruz ve küp küp doğranmış havuçları ilave ederek 5 dk soteliyoruz.Barbunyaları ve küp küp doğranmış domatesleri ilave edip bir iki karıştırıyoruz.Suyunu ve tuzunu ilave ederek kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Selammmmmm, canım yaa ben bu yemeği çok seviyorum, yaz aylarının vazgeçilmezi, sende çok güzel yapmışsın ellerine sağlık...
Eline sağlık, en sevdiğim yemekler arasındadır...1-2 diş sarımsak ve 1 kesme şekerle daha da süper oluyor,tavsiye ederim..
Taze barbunyaya bayılırım. Babamında favori yemeği oldugundan annemin derin dondurucusundan hiç eksik olmaz, tabi biz de ordan nasipleniriz :))
Ellerinize sağlık...
benimde en sevdiğim yemektir elleriune salğık iyi hafta sonları..
Hmm muhtesem görünüyor.Cok severim barbunyayi Ellerinize saglik.
Sevgilerimle...
çok severim çok.ellerine sağlık.nefis..
Canım
Brbunyayı çook severim ellerine sağlık
huzurlu mutlu haftalar
işte bu akşam ordaydım :) ve muhteşemdi. canım kardeşimin ellerine sağlık herşey çok lezzetliydi.
PELİN
barbunyayı hayatımda bir kez yedim oda berbattı. tabi bu demek değildirki barbunya güzel bir yemek değil sanırım güzel yapılmamıştı yada bilinçlice. senin barbunyanı da tatmam lazım yani eminim ki güzeldir ellerin esağlık sevgiler
Yorum Gönder