Bu yemeğin adı aslında tatar böreği,ama neden öyle olduğu konusunda fiçbir fikrim yok,börekle uzaktan yakından alakası olmayan bir makarna.Bende bu yüzden değişik bir makarna adını koydum.Tarif annemin kastamonu-tosya'lı tanıdıklarından alınma biz çok sık yapar ve yeriz.İlk bakışta kıymalı makarna bu diye düşünebilirsiniz içindeki kimyon ve içinde bolca soğan olması çok değişik bir lezzet veriyor.Birde sanırım servis edilmesi açısından değişiklik arz ediyor.Bence denemeseniz bile tarifi bir kere mutlaka okumalısınız.
Malzemeler:
1 paket fiyonk makarna
4 adet kuru soğan (büyük)
300 gr kadar kıyma
1/2 kilo yoğurt
4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı kimyon
Tereyağ,salça ve tuz
Yapılışı:
1 paket makarnayı bol su koyduğumuz derin bir tencerede 8-10 dakika pişirin ve pişen makarnanın içine iki bardak soğuk su ilave edin.Kıymalı sosu hazırlamak için küp küp doğranmış soğanları ve kıymayı 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tavada beraber pişirin.İçine tuz ve kimyonu ilave ederek karıştırın ve ocaktan indirin.Yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları ilave ederek karıştırın.
Delikli bir kepçe yardımı ile makarnadan iki kepçe alarak derin bir kaba yayarak koyun üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan ve yoğurtlu sostan dökün.Malzemeler bitinceye kadar aynı sırayı takip edin.En üste kızdırılmış salçalı tereyağ gezdirilecek ve sıcak olarak servis yapılacak.
Afiyet olsun...
3 yorum:
tatiden hoşgeldiniz :)
Çok güzel yerlere gitmişsiniz. :) Makarna - börekte pek leziz gözüküyor. ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
ziyaretin için çok teşkr ederim canım..makarna çok değişik olmuş harika görünüyor ellerine sağlık..kocaman sevgiler..
selam:))Canım harika yapmışsın, ellerine sağlık..
Yorum Gönder