Tavuk için malzemeler:
2 parça tavuk göğsü
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1/2 su bardağı sıcak su
Karabiber,tuz
Beğendi için malzemeler:
4 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağ
1/2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt ve tuz
Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış tavukları kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin ve tereyağını ilave edin.10 dk pişirdikten sonra dövülmüş sarımsağı ve doğranmış domatesle biberleri ilave edin.Tuz ve karabiberide ekledikten sonra suyuda ilave ederek yaklaşık 25 dk pişirin.
Patlıcanları ateşte közleyin(ben ocağın elektrikli kısmında közledim).Kabuklarını temizleyerek bıçak yardımı ile küçük parçalara bölerek ezin.Tereyağı bir tavada eriterek unu ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun.Üzerine ılık sütü ve tuzu ilave edin.Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin,ezilmiş patlıcanı ilave ederek 10 dk kadar pişirin.
Beğendiyi servis tabağına alarak üzerine tavuktan koyun ve servis yapın.
Afiyet olsun....
5 yorum:
merhaba
2 sevdiğim lezzet bir arada..tavuk eminim harika bir lezzet vermiştir....
ellerinize sağlık.
sevgilerimle
cok lezzetli olmus
ellerine saglik canim
Nefis bir lezzet ellerine sağlık, tam benlik :) Ana yemek "Tavuklu Hünkar Beğendi" olunca ardından da tatlı olarak tiramisu yenir yani, buyur tatlıları ben ısmarlıyorum kiraz dünyası :)
mmmhhh nefiss..
ellerinize sağlık
sevgiler
Canım iyi akşamlar ellerine sağlık bence böyle daha hafif olmuştur hünkar beğendi,öpüyorum...
Yorum Gönder