14 Mart 2009 Cumartesi

Ispanaklı Ekmek


Benim ilk ekmek denemem,uzun zamandır ekmek tariflerine bakıyor ve denemek istiyordum.Makinam olmadığı için biraz tereddüt ettim ama iyiki denemişim.Çok güzel oldu.Tarifi nereden bulduğumu hatırlamıyorum ama ölçüler tam bize göre oldu ve ekmek pişer pişmez bir oturuşta bitirdik :)

Malzemeler:

2,5 su bardağı un
1 su bardağı kadar ıspanak
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Önce ıspanakları yıkayarak suyunu süzdükten sonra rondoda parçalıyoruz.Biraz ısıttığımız sütü ıspanaklara ilave ediyoruz.Şeker ve mayayıda ekleyerek karıştırıyoruz.
Unu eleyerek yoğurma kabına alıyoruz.Ortasını havuz gibi yaparak sütlü karışımı ortaya döküyoruz.Yavaş yavaş karıştırırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamur hazır olduktan sonra yaklaşık iki saat sıcak bir ortamda mayalanması için bekliyoruz.Hamur iki katına çıktıktan sonra şekil vererek pişireceğimiz kaba alıp tekrar mayalanması için yaklaşık yarım saat bekliyoruz.
Üzerine su sürerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun....

7 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Ispanaklı ekmek hiç denemedim, çok orjinal bir fikir ! eminim çokta lezzetli olmuşur.
Ellerine sağlık
sevgiler :)

Adsız dedi ki...

tadını merak ettimm


ellerine sağlık
sevgilerr

Baharcicegi dedi ki...

ispanagi sevmeyen cocuklara hemen yapilmali,afacanlara caktirmadan ispanagi yedirmek anneler icin büyük keyif verir,mis gibi yumusacik olmus eline saglik
sicacik sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, mercimek köftesinin tarifinde köftelik bulgur yazmayı unutmuşum, pardon :)mutlaka dene, harika oluyor. Ekmek tarifin de çok ilginç görünüyor, ıspanaklı olanına rastlamamıştım, ellerine sağlık. Sevgiler...

elma şekeri dedi ki...

Tariflerinizi ve sayfanizi cok özlemisim sicacik sevgilerimle.....

Adsız dedi ki...

Cok degisik bir ekmek olmus, nefis görünüyor, ellerine saglik canim.

merci dedi ki...

ben denedim.çok güzel oldu teşekkürler tarif için.acaba şimdi bu tarife ıspanak yerine böğürtlen koysam sizce olur mu? ne değiştirmem gerekiyor.?

blog yaşım :)

Daisypath Anniversary Years Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker