8 Mart 2009 Pazar

Pırasalı Tavuk


Değişiklik istiyorsanız bu yemek tam size göre.Kesinlikle çok lezzetli oldu,sonuç beni çok şaşırttı ve artık pırasalı tavuk en sevdiğim yemekler arasında yerini aldı bile....Zahmetli bir yemek olduğunu düşenebilirsiniz ama göründüğü gibi değil ben çok uzun anlattım galiba :) ben bu yemeği akşam işten geldikten sonra hazırladım ve makul bir saatte sofraya oturabildik.Buna benzer bir yemeği istanbulda taksimde bir cafede yemiştim ve o günden beri bunu denemeyi düşünüyordum kısmet bugüneymiş,kesinlikle orada yediğimden daha güzel oldu.ben yaptım diye söylemiyorum :)Geniş bir kapta pişirdiğim için servis esnasında parçalandı biraz bende mecburen yarım pıraslı tavuğun fotoğrafını çekmek zorunda kaldım...


Malzemeler;1 adet tavuk göğsü,2 sap pırasa,1 küçük soğan,sıvıyağ,karabiber ve tuz


Beşamel sos için malzemeler;1 çorba kaşığı tereyağ,1 çorba kaşığı tepeleme un,1 su bardağı süt,1 yumurta


Üzeri için dilediğiniz miktarda kaşar rendesi.


Hazırlanışı:soğanları yemeklik doğrayarak sıvıyağ koyduğumuz derin bir kaba koyarak,soğanların rengi dönünce ince ince doğradığımız pırasaları ilave ediyoruz.Pırasalar yumuşamaya başlayınca küp küp doğradığımız tavuk etlerini karışıma ilave ediyoruz ve tavuklar pişene kadar ara ara karıştırırarak pişiriyoruz.En sonda tuz ve karabiberini ekliyoruz.


Başka bir kapta beşamel sosu yapmak için tereyağı kızdırıyoruz,unu ilave ederek un pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz.Sütü yavaş yavaş ilave ederek yoğunlaşıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.Yoğun bir beşamel sos elde ettikten sonra ateşten alarak soğuması için biraz bekliyoruz,ılındıktan sonra bir yumurtayıda içine ilave ederek karıştırıyoruz.Bu karıştırma işlemini çırpma teli ile yaparsanız daha rahat edersiniz ve sos topak topak olmaz...


Hazırladığımız sosu pırasalı harcın içine alarak ikisini birbirine karıştırıp fırın kabına döküyoruz ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dökerek önceden ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun...



10 yorum:

elma şekeri dedi ki...

♥ Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..

Adsız dedi ki...

selam.bende evdekilere pırasa yedirmek için çeşitli tarifler deniyorum:)bu tarif harika..mutlaka yapacagım.ellerinize saglık.sevgiler.

Zehra Gürgen dedi ki...

Ellerine sağlık. Pırasaya bayılırım :))

TAZE NANE dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor.
Ellerin sağlık.
Sevgiler.

eldivenlerim dedi ki...

değişik bir tarif bu, denemeye değer;) enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......

Jasminskager dedi ki...

Ellerinize saglik cok guzel bir fikir.SEVGILER

Unknown dedi ki...

Valla aslında pırasayı pek sevmem ama senin güzel hatrın için bunu deneyeceğim :o)

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir yemek olmuş. Ellerine sağlık...

neco dedi ki...

ben daha önce denedim nefisti.incinin yaptığı da güzel görünüyor.

Yıldız dedi ki...

Hımmm
eminim nefis olmuştur zaten görüntüsündende belli oluyor ellerine sağlık arkadaşım prasayıda çok severim tavukğuda yani bu tarif tam benlik bi şey :))ayrıca ziyaret ve yorum için teşekkür ederim.
Sevgiler......

blog yaşım :)

Daisypath Anniversary Years Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker