9 Mayıs 2009 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar


Havaların ısınmasıyla beraber özlediğimiz enginar pazarlardaki yerini aldı.Bende evde bol bol yapıp yemeye çalışıyorum.Bazen böyle sebze garnitürlü bazende pirinçli pişiriyorum,bence her ikiside gayet lezzetli oluyor.

Malzemeler:

3 adet enginar
1 soğan
1 patates
1 havuç
1 avuç kadar bezelye
üzeri için dereotu
limon,tuz ve bol zeytinyağ

Yapılışı:

Önce soğanı yemeklik doğrayın,tencereye koyduğunuz zeytinyağda soğanları kavurun.Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ilave ederek beş dk kadar soteleyin.İster benim gibi enginarları altı eşit parçaya bölerek ilave edin.1 çorba kaşığı limon suyu ve tuzunu ilave ederek yarım çay bardağından biraz fazla su ilave ederek kısık ateşte pişirin.Enginarlar yumuşamaya başlayınca bezelyeleride ilave ederek bütün sebzeler yumuşayana kadar pişirin.Servis tabağına aldığımız enginarın üzerine doğranmış dereotu serperek soğuk servis yapın.

Afiyet olsun....

4 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Şimdi pazarlar enginarla süslenmiş durumda birde iç baklayla..Bende aldım ama henüz yapamadım.Çok güzel yapmışsın, ellerine sağlık

sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Şahane görünüyor canım ellerine sağlık..kocaman sevgiler

HANDE AZAP dedi ki...

hem faydali hem leziz çıkmışken bol bol tüketmeli
ellerine sağlık cnm
sevgiler

elma şekeri dedi ki...

Hmm ellerinize saglik nefis bir görüntü...

blog yaşım :)

Daisypath Anniversary Years Ticker