18 Ekim 2007 Perşembe

Gözleme



Çalışan kadını akşam yemeği sıkıntısından kurtaran neli istersen onlu gözleme.Yoğun bir iş gününün ardından eve gelip ne pişirsem diye düşünmenize gerek kalmadan hemen hazırlanan bir yemek.

Malzemeler ve tarif diye ayırmama gerek yok sanırım bir yufkayı açıp ortasına kaşar peynir ve doğranmış sosis koyuyorsunuz.Yufkayı kare şekilde katlayıp tereyağı erittiğiniz tavada her iki tarafıda kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Yanındada ayran ile afiyetle yiyoruz.
Ayrıca en sevdiğim gözleme çeşidi ıspanaklı olan.Ispanakları soğan ile kavurup karabiber tuz ilave ederek pişiriyoruz,yufkaya yaydıktan sonra biraz da peynir ilave ederseniz çok lezzetli oluyor.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

blog yaşım :)

Daisypath Anniversary Years Ticker