Ben bu börekte içine bolca yoğurtlu harç koyuyorum buda böreğin yumuşacık olmasını sağlıyor.Benim çok hoşuma gidiyor umarım sizde beğenirsiniz.
Malzemeler:
5 adet yufka
1 kg ıspanak
1 orta boy soğan
2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
250 gr kaşar loru
tuz,karabiber
Yapılışı:
Önce soğanlar yemeklik doğranır ve 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavrulur.Önceden yıkayıp doğradığımız ıspanakları içine atıp pişirin.Tuz ve karabiber ilave ederek lezzetlendirin hatta biraz kırmızıbiberde çok yakışır.Ayrı bir yerde yoğurt,sıvıyağ ve yumurtaları iyice çırpın.Yufkaları düz temiz tezgaha yayıp ortadan ikiye kesin ve sadece kenarlarına değil hertarafına ıspanaklı harçtan yayın. Bunun üzerine hazırladığınız harçtan hafif yayın (yaklaşık her yarım yufka için 2 çorba kaşığı yoğurtlu harç kullanıyorum) ve üstüne de biraz kaşar loru serpip yufkayı yuvarlayarak sarın ve tepsiye sıkıştırarak dizin.Bütün yufkalar için aynı işlemi uyguladıktan sonra en üstüne yoğurtlu harçtan sürüp fırına verin.
Afiyet olsun...
2 yorum:
ÇOK KIZDIM BENSİZ NASIL GEÇTİ O GÜZELİM BÖREK BOĞAZINIZDAN.BENDE İSTERİM BANADA YAP .
o canım börek nasıl geçti bensiz boğazından.banane bende istiyorum en yakın zamanda...ellerine sağlık şekerim çok güzel görüyor.
Yorum Gönder