7 Şubat 2008 Perşembe

Püf Noktalar

Bir haftadır hasta olmam nedeniyle malesef bişey yapamıyorum mutfakta,bu bahaneyle uzun zamandır yazmayı düşündüğüm püf noktaları sizinle paylaşmak istedim.Bir yemek sitesinden bulmuştum bu listeyi benim çok işime yaradı umarım sizede bir faydası dokunur.


*Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir.
*Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.
*Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna biraz tuz koymayı ihmal etmeyin.
*Sütü ocağa koymadan tencere soğuk suyla çalkalanırsa süt kaynarken dibine yapışmaz.
*Buz dondururken: Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür. Kaynamış suda oksijen azalır... Buda buzun mat görünmemesini sağlar.
*Çiçekleriniz için, haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün.
*Kesik limonu nasıl saklarsınız: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.
*Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin.
*Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin. Evi saran kötü kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.
*Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.
*Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

blog yaşım :)

Daisypath Anniversary Years Ticker