Malzemeler:
Yarım kilo patlıcan
Yarım çay bardağı pirinç
1 soğan
2 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
Patlıcanları küp küp doğradıktan sonra tuzlu suda bekletin.Soğanları yemeklik doğrayıp yağ koyduğunuz tencerede kavuruyoruz ve patlıcanları ilave ediyoruz.Sulandırılmış salça ve tuzunu da ilav ettikten sonra kısık ateşte patlıcanlar ve pirinçler pişince ateşten alıyoruz.
Afiyet olsun...
4 yorum:
canım çok leziz ve hafif görünüyor
ellerine sğalık
sevgilerr
canım ellerine sağlık cok guzel ve lezzetli görunuyor afiyet olsun sevgiler iyi hafta sonları..
Hayatım pek severim patlıcanı. Ve bu tarif ne de güzel yapmış. ne leziz olmuştur.
Ellerine sağlık.
sıcacık sevgiler.
http://www.misssgibi.com
Karidesler zeytinyağlı barbunya balık pasta hepsi nefis görünüyor ellerinize sağlık..Ben de yazın barbunyayı alıp derin dondurucuya atıyorum kışın ya da acil durumlarda elimin altında çabucak pişen bir yemek oluveriyor.Kuru barbunya önceden ıslatıldığı için zaman alıyor..Çok da
severim..
Barbunyaları saklarken, önce sıcak suya 1-2 saniye atıp sonra soğuk suya atıp süzüp kuruyunca buzdolabi poşetine koymak daha iyi oluyor..Bence deneyin onu da..Sevgimle..
http://sehnazmutfakta.blogcu.com/
Yorum Gönder