6 Nisan 2009 Pazartesi

Zeytinyağlı Ispanak


Ben aslında bu yemeği salçalı yapar sıcak sıcak yerdim,ama eşimin yoğun ısrarları üzerine bu şekilde pişirdim.Hiç de fena olmuyormuş aslında,ama öteki türlü pişirmektende vazgeçmiş değilim.Eve fazla ıspanak alınıyor yarısı benim sevdiğim gibi diğer yarısı onun sevdiği gibi oluyor.Sonuçta olan yine bana oluyor :)

Malzemeler:

yarım kilo ıspanak
1 soğan
zeytinyağ (bol miktarda)
2 avuç kadar pirinç
tuz,yarım çay bardağı su

Yapılışı:

Ispanakları temizleninceye kadar yıkıyoruz.yaklaşık üçüncü suda temizleniyor ama ben garanti olsun diye dört kere falan yıkıyorum.İsteğe bağlı olarak saplarını ayırabilirsiniz veya ıspanakları ikiye bölebilirsiniz .Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağda hafif kavurup üzerine kavuruyoruz.Yıkanmış temizlenmiş ıspanakları ilave ederek biraz kavuruyoruz.Pirinç,tuz ve suyunu ilave ederek kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Soğuk olarak yenmesini tavsiye ederim.

Afiyet olsun...

3 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Ispanak olsunda ne olursa olsun.Benim kızımın favorisidir.
Yoğurtlar tüm gün yer :)

Hafif ve leziz bir yemek olmuş ellerine sağlık.
sevgiler canım..

sarımutfak dedi ki...

yanınada yoğurt ımmm süper
ellerine sağlık

Sevil Altunel dedi ki...

çok farklı ve daha sağlıklı bir tarif arkadaşım ellerine sağlık..sevgiler..

blog yaşım :)

Daisypath Anniversary Years Ticker