2 Ekim 2007 Salı

Annemin Poğçası....



Bu poğçanın en büyük özelliği (annemin poğçası olması dışında) peynirini hamura karıştırmak.Böylece her ısırdığınızda aynı lezzeti yakalıyorsunuz....


Malzemeler:

4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket margarin (yumuşak)
Yarım kalıp peynir
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (sarısının yarısını üzerine sürmek için ayırın)


Yapılışı:

Bütün malzemeleri peynir dahil iyice yoğurun ve iki ceviz büyüklüğünde hamurları yuvarlıyarak tepsiye dizin.Poğçaların ortasına çekirdekleri çıkartılmış zeytinde ilave edebilirsiniz.Yumurtanın ayırdığımız sarısını poğçaların üstüne sürüyoruz ve susam serpiyoruz.Yaklaşık 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Ellerine sağlık anneciğim :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bikere buu benim de annemin poğçası :) ayy çok canım cekti inci yaa :)

Adsız dedi ki...

siz siz olun inci'ye mutlaka bu poğçadan yaptırın.lezzeti süppeeer.gerekirse araya tanıdıklar girsin.yaptırım uygulayın ama mutlaka yemelisiniz.

ellerine sağlık inci hanım...
(eee ne zaman poğça yapıyosun.çok sağlam tanıdıklarım var ona göre :))

blog yaşım :)

Daisypath Anniversary Years Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker