Malzemeler:
1 su bardağı pirinç, 8-10 dal maydanoz
1/2 su bardağı zeytinyağ ,1 çay kaşığı toz şeker
4-5 soğan, 1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı çam fıstığı ,1 çay kaşığı yenibahar
2 çorba kaşığı kuş üzümü ,1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru nane, 8-10 dal dereotu
Salamura yaprak
Yapılışı:
Soğanları,maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın.Ve bütün malzemeyi iyice karıştırın.Yaprağın kalın kısmına malzemeyi koyarak sarın.Sarılmış yaprakları tencereye dizin üzerine biraz zeytinyağ ve su ilave ederek yavaş ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin.
Eğer içini pişirmek istiyorsanız tencereye ince ince doğranmış soğanı,fıstık,tuz ve yağı koyun hafif hararetli ısıda ağzı kapalı 10 dk pişirin.1,5 su bardağı kaynar su,şeker,kuş üzümü ilave edip bir taşım kaynayınca pirinci ilave edin.Önce yüksek ateşte beş dakika sonra ısısını azaltarak 20 dk pişirin.Doğranmış maydanoz,dereotu,nane,tarçın,yenibahar ilave edip karıştırın.Yaprağın kalın kısmına iç malzemeden koyarak sarın.Aynı şekilde bütün yaprakları sarıp tencereye dizin ve orta ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirin.
Her iki yöntemlede dolmanızı hazırlıyabilirsiniz.Aynı iç malzemesini başka dolma çeşitleri içinde kullanabilirsiniz.Çiğden hazırlamak bana daha kolay geliyor.Salamura yaprak daha kolay piştiği içinde hiç problem yaşamıyorum.Hazırlaması zahmetli yemesi harika dolmalarla sizi başbaşa bırakıyorum.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Dolmalar harika gözüküyor.Şöyle limonuda sıkacaksın üzerine öfff.
Ayrıca çiğ börekte çok lezzetli duruyordu.Eve gidip tariflerine bakarak bunları yapmak isterdim ama eminimki beceremem.Sen arkadaşlarına getirip bunları onaylatsan diyorum hani :)Ellerine sağlık.
Serkan Eriş.....
Yorum Gönder