Bu tarifi gazetelerin verdiği yemek eklerinden birinde görüp denedim geçen hafta.Değişik bir tat orjinal tarifte içine frambuazlı reçel konuluyordu ben evde vişne reçeli olduğu için onu kullandım bir kısmınıda çikolata koydum.Denemenizde fayda var....
Malzemeler:
5 dilim milföy
Reçel veya çikolata
2 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Milföy hamurlarını tezgaha yayın ,üzerlerine reçeli eşit olarak yayın.İçine malzemeleri sürdüğünü hamurları rulo şeklinde kıvırın.Toz şekeri bir tepsi içine yayın ve rulo yaptığınız hamurları şekere bulayın.Şekere bulanmış hamurları 5 eşit parçaya bölün.Hamurları önceden yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirip önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...
6 yorum:
ellerine saglik canim ...
kocaman sicacik sevgilerimle ...
hasret
kesinlikle değişik bir lezzet üstelik çok ta iştah açıcı bir görüntü ellerine sağlık canım
sevgiler
Çok kolay ve güzel olmuş milföyler. Ellerine sağlık. Sevgiler...
şu milföyün içine ne koysan güzel oluyo ..tatlısı tuzlusu harika..ben çikolatalı şeylere dayanamam zati..ellerine sağlık cnm..nefis görünüüyor..
Ellerine sağlık, çıtır çıtır pek güzel olmuşlar...
selamm arkadaşım;
eline sağlık tam benlik pratik ve markete gidip malz. aramadan evdekilerle oluşturabileceğim bir lezzet::)) Hemencik kaptım tarifini güzel bir hafta sonu diliyorum sevgiler.
http://gulyuzluben.blogcu.com
Yorum Gönder