28 Ocak 2008 Pazartesi

Çiğ Börek



Malzemeler:
4 su bardağı un
su-tuz
1 yumurta

iç malzeme:250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
tuz-karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

Unu derin bir kabın içine koyup ortasına açın biraz su, yumurta ve tuz ekleyip iyice yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde tezgahın üzerinde rulo yapıp 3 cm arayla kesin. Her birini yaklaşık 15 cm çapında açıp içine, yemeklik doğranmış soğanla, maydonoz, tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcından yarım ay şeklinde koyun diğer tarafı üzerine kapatıp, kızgın yağda iki tarafıda kızarana kadar pişirin. Her hamur için aynı işlemi uygulayın.

Afiyet Olsun...

24 Ocak 2008 Perşembe

Mercimek Çorbası


Mercimek çorbasının tarifini bir arkadaşımdan sohbet esnasında almıştım.Terbiyeli falan yapanlarda var sanırım hiç denemedim o şekilde.Bu hali bana çok lezzetli geliyor.

Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
Büyük boy patates
Büyük boy havuç
Büyük boy soğan
Tereyağ,Tuz

Yapılışı:
Soyulmuş ve dörde bölünmüş patates,soğan,havuç ve mercimeği düdüklü tencerede 2 bardak su ile yaklaşık 10 dakika kaynatıyorum.İyice yumuşamış olan sebzeleri blendır ile eziyorum ve suyu azalmışsa su ilave ediyorum.en son da tereyağ ve tuzunu ekleyerek servis ediyorum.Çok pratik bir çorba besin değerlerininde yüksek olduğunu düşünüyorum.

Afiyet olsun...

19 Ocak 2008 Cumartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı



Bildiğimiz gibi bulgur pilavını pişiriyoruz.Patlıcanları soyup küp küp doğruyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.Pişmiş pilavın içine kızarmış patlıcanları karıştırıp servis yapın,yada benim gibi pilavın üstüne koyun.Aslında patlıcanları pilavın içindede pişirebiliriz ama kızartınca daha bir lezzetli oluyor sanki :)

Afiyet olsun...

15 Ocak 2008 Salı

Portakallı Kurabiye

Hafta sonu çoğu zamanımı evde geçirdim.Hazır evdeyken ne zamandır denemek istediğim bu tarif aklıma geldi,baktım evde portakalda var hemen mutfağa girdim.
Hazırlaması kolay çok fazla yormuyor insanı.Piştikten sonraki portakal kokusu harika ama sıcakken bence daha güzel oluyor.Ve uzun süre bayatlamıyor.


Malzemeler:
4 su bardağı un
125 gr margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 adet portakal
1 paket kabartma tozu
üzeri için pudra şekeri


Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki margarini toz şekerle karıştırın.Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.Buraya kadar çırpma işlemini mikserle yapabilirsiniz unu ilave ettikten sonra el ile yoğurmanız gerekebilir.Un ve kabartma tozunu ilave edin.Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafı ile,etli kısımlarını kalın tarafı ile rendeleyip hamura ilave edin. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte yaklaşık bir ceviz kadar parçaları yuvarlayıp tepsiye dizin.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzerleri kızarana kadar pişirin.Üzerlerine pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.


Afiyet olsun...

12 Ocak 2008 Cumartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Malzemeler:
1 su bardağı pirinç, 8-10 dal maydanoz
1/2 su bardağı zeytinyağ ,1 çay kaşığı toz şeker
4-5 soğan, 1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı çam fıstığı ,1 çay kaşığı yenibahar
2 çorba kaşığı kuş üzümü ,1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru nane, 8-10 dal dereotu
Salamura yaprak
Yapılışı:
Soğanları,maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın.Ve bütün malzemeyi iyice karıştırın.Yaprağın kalın kısmına malzemeyi koyarak sarın.Sarılmış yaprakları tencereye dizin üzerine biraz zeytinyağ ve su ilave ederek yavaş ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin.
Eğer içini pişirmek istiyorsanız tencereye ince ince doğranmış soğanı,fıstık,tuz ve yağı koyun hafif hararetli ısıda ağzı kapalı 10 dk pişirin.1,5 su bardağı kaynar su,şeker,kuş üzümü ilave edip bir taşım kaynayınca pirinci ilave edin.Önce yüksek ateşte beş dakika sonra ısısını azaltarak 20 dk pişirin.Doğranmış maydanoz,dereotu,nane,tarçın,yenibahar ilave edip karıştırın.Yaprağın kalın kısmına iç malzemeden koyarak sarın.Aynı şekilde bütün yaprakları sarıp tencereye dizin ve orta ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirin.
Her iki yöntemlede dolmanızı hazırlıyabilirsiniz.Aynı iç malzemesini başka dolma çeşitleri içinde kullanabilirsiniz.Çiğden hazırlamak bana daha kolay geliyor.Salamura yaprak daha kolay piştiği içinde hiç problem yaşamıyorum.Hazırlaması zahmetli yemesi harika dolmalarla sizi başbaşa bırakıyorum.
Afiyet olsun.

7 Ocak 2008 Pazartesi

Yılbaşı menüsü



Gecikmeli olarak yılbaşı soframızın resmi.Bu yılbaşında arkadaşlarımızla beraber evdeydik.Menümüz ise oldukça sade ve bol çeşitliydi.Sosis kızartma,minik poğaçalar,peynir tabağı,çeşitli mezeler,cips,etli dolma,zeytinyağlı yaprak sarma ve bol meyve çeşitleri.Karnımızı tıka basa doldurmadan güzel doyduk.Yılbaşı günü tam gün çalıştığımdan dolayı arkadaşıma pek katkım olmadı.Evsahibimize tekrar bu gece için teşekkür ediyorum.
İlerleyen günlerde zeytinyağlı yaprak sarmanın tarifini bulabileceksiniz bu geceye ait.




3 Ocak 2008 Perşembe

Kabak Mücver

yeni yılın ilk tarifi kabak mücver :)

Malzemeler:
yarım kilo kabak (yaklaşık 3 adet kabak)
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
tuz,karabiber,nane
dereotu,taze soğan

Hazırlanışı:
Kabakları soyduktan sonra rende ile derin bir kaba rendeliyoruz.Üzerine yumurta ve unu ilave ederek karıştırıyoruz.Doğranmış dereotu , taze soğanı ,tuz , nane ve karabiberi ilave ederek tekrar karıştırıyoruz.İstediğiniz baharatlarıda ilave edebilirsiniz.
Bir tavada az miktarda yağı kızdırıp hazırladığımız karışımdan bir yemek kaşığı yardımıyla çok kalın olmamak şartıyla mücverlerimizin her iki tarafınıda kızartıyoruz.

Afiyet olsun...

blog yaşım :)

Daisypath Anniversary Years Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker