Değişik bir lezzet.Dolapta duran yazın şoklama yöntemi ile hazırlayıp buzluğa attığım enginar ve bezelyeleri değerlendirmek için dergilerden bulduğum bu tarifi denedim.Hafif ve bir o kadarda lezzetli oldu.Yaz yemeği aslında içindeki enginardan dolayı ama artık her mevsim her türlü sebze bulunuyor.Bulunmasa bile konserveler imdada koşuyor.Ne kadar sağlıklı ve besleyici olduğu tartışılır tabi ama herkes gibi bende mevsim dışı sebze ve meyveleri alıp tüketiyorum.
Enginar Harcı İçin Malzemeler:
1 adet havuç1 adet soğan
2 adet enginar
yarım su bardağı bezelye
sıvıyağ,yarım bardak su,tuz
Köfte İçin Malzemeler:
(ben hazır köfte kullandım dilerseniz köfte harcını kendiniz de hazırlıyabilirsiniz)400 gr kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
4-5 dal maydanoz
tuz,karabiber,kimyon
Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaba alıp üzerine ince kıyılmış soğan,galeta unu,ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave ederek yoğurun ve dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın.Sıvıyağ kızdırıp ince doğranmış soğan,havuç ve bezelyeyi ilave ederek sebzeler biraz yumuşayınca doğranmış enginarları ilave edin.Birkaç dakika pişirdikten sonra suyunu ve tuzunu ilave ederek enginarlar yumuşayana kadar pişirin.Hazırladığınız köfteleri fırın tepsisine dizin.Ben köfteleri önce biraz pişirdim çok pişmiş sevdiğim için.Üzerine sebzeli karışımı ilave ederek 180 derece fırında köfteler pişine kadar tutun.
Afiyet olsun...
12 yorum:
hep zeytinyağlısını yedim hiç etli köfteli enginar denemedim değişik bir lezzet denemek lazım
ellerine sağlık cnm
umuna ve iltifatına çok teşekkür ederim...
Bu köfte de muhteşem faydalı ve lezzetli olmuş...
ellerin dert görmesin...
sevgiler,
enginar abartısız en sevdiğim sebzedir çiğ bile yiyebilirim ellerine sağlık harika görünüyor
Canım merhaba. Şablonu yerleşiremediğinizi yazmışsınız. Blogcu şablonu olarak yaptım ben onu. Blogspota olmaz. Eğer blogcuda bir blogunuz varsa yardımcı olabilirim. Sevgiler..
Cok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.
Köfteli enginarı hiç denememiştim.Enginarın her türlüsüne bayılırım.Mutlaka deneyecğim.Ellerine sağlık canım :)
elinze sağlık çok güzel görünüyor fakat bu yaşıma geldim henüz enginarın tadını bilmem,bir türlü cesaret edememişimdir :)
sevgiler...
Yarın pazardan enginar alabileceğimi hatırladım bu tarifi görünce. Yaşasın! O kadar severim ki enginarı...
çok farklı bir tarif...enginarı genelde zeytinyağlı yada dolma olarak yiyen ben köftelisini denmek isterim doğrusu...
SELAM CANIM..HİÇ ENGİNAR YEMEDİM BİLİYORMUSUN:)AMA SENİN TARİFTE ET VAR:)DENEMELİYİM ELİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..BU ARADA ZİYARET VE YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER..ALDIĞI KADAR UN DEMEK ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR DEMEK..ZOR DEĞİL..SEVGİYLE KAL ARKADAŞIM..
Enginara bayılırım. Köfteyle birlikte nefis olmuştur eminim. Ellerine sağlık...
enfes, ellerinize sağlık...
Yorum Gönder