28 Ocak 2008 Pazartesi
Çiğ Börek
Malzemeler:
4 su bardağı un
su-tuz
1 yumurta
iç malzeme:250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
tuz-karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Unu derin bir kabın içine koyup ortasına açın biraz su, yumurta ve tuz ekleyip iyice yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde tezgahın üzerinde rulo yapıp 3 cm arayla kesin. Her birini yaklaşık 15 cm çapında açıp içine, yemeklik doğranmış soğanla, maydonoz, tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcından yarım ay şeklinde koyun diğer tarafı üzerine kapatıp, kızgın yağda iki tarafıda kızarana kadar pişirin. Her hamur için aynı işlemi uygulayın.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
hemşerim eline sağlık dün bende çocuklara yaptım tatilde ne yapıp yedireceğimi şaşırıyorum çok severler zaten iyi oldu.
Yorum Gönder