28 Ocak 2008 Pazartesi

Çiğ Börek



Malzemeler:
4 su bardağı un
su-tuz
1 yumurta

iç malzeme:250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
tuz-karabiber
Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:

Unu derin bir kabın içine koyup ortasına açın biraz su, yumurta ve tuz ekleyip iyice yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde tezgahın üzerinde rulo yapıp 3 cm arayla kesin. Her birini yaklaşık 15 cm çapında açıp içine, yemeklik doğranmış soğanla, maydonoz, tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcından yarım ay şeklinde koyun diğer tarafı üzerine kapatıp, kızgın yağda iki tarafıda kızarana kadar pişirin. Her hamur için aynı işlemi uygulayın.

Afiyet Olsun...

1 yorum:

Dilek Mutfakta dedi ki...

hemşerim eline sağlık dün bende çocuklara yaptım tatilde ne yapıp yedireceğimi şaşırıyorum çok severler zaten iyi oldu.

blog yaşım :)

Daisypath Anniversary Years Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker